fbpx
 

Лазерен център с грижа за естетика
и комфорт

ЛАЗЕРНА ЕПИЛАЦИЯ

Какво е лазерна епилация?

Лазерна епилация е най-популярната и ефективна козметична процедура за дълготрайно отстраняване на нежелано окосмяване.

Тя действа с помощта на интензивна лазерна светлина, която насочено и контролирано прониква в косъма и се абсорбира от меланина в космения фоликул. Там светлинната енергия се преобразува в топлинна, като по този начин се извършва термично унищожаване на корена на косъма и се предотвратява негов бъдещ растеж.

Дълготрайност, по-слаба болезненост и по-голям обхват на зони на третиране за сравнително кратко време, са сред основните предимства, спечелили  популярност на лазерната епилация пред други методи за обезкосмяване.

Колко процедури са необходими, за да се постигне дълготраен резултат?

Броят на необходимите процедури за лазерна епилация са в пряка зависимост от различни фактори, като тип и цвят на кожата, разликите в пигментацията на косъма и околната тъкан, структура на самият косъма, както и областта, която се третира.

За постигане на оптимални резултати са необходими няколко сесии, тъй като косъмът преминава през различни фази на растеж. 

Лазерната епилация е по-ефективна, когато космите са в активна фаза на растеж, наречена анагенна фаза. Първата сесия често унищожава космите в този активен етап, но много от фоликулите могат да бъдат в нективна фази, и да не бъдат засегнати. Серията от сесии помага да се гарантира третирането на възможно най-голям брой космени фоликули в техните активни фази.

Обикновено се препоръчва за тялото серия от 6 до 8 сесии, провеждани на интервали от около 4 до 8 седмици, за да се постигне пълно отстраняване на космите в областта, която се третира, или значителното им оредяване или изтъняване.

В зоната на торса процедурите се извършват веднъж на 45 дни, а на краката- веднъж на 60 дни.

За лицето са необходими 8-10 процедури през интервал от 30 дни.

В някои случаи се налагат периодични поддържащи сесии след завършване на основния курс, за да се запазят постигнатите резултати и да се покрият всички фази на растеж на косъма.

 

 

Как да се подготвя за лазерна процедура?

Подготовката за процедура по лазерна епилация играе важна роля в постигането на оптимални резултати и намаляването на риска от възможни нежелани реакции.
Ето съветите на дерматолозите:

 • Избягвайте излагането на пряка слънчева светлина и солариуми поне 4 до 6 седмици преди процедурата, тъй като те увеличават риска от пигментни изменения. Абсолютно забранено е излагането на пряка слънчева светлина и солариум на зоните, които ще бъдат третирани, поне 5 дни преди процедурата, както и 5 дни след нея.
 • Две седмици преди процедурата се преустановява употребата на автобронзанти.
 • Задължително е използването на слънцезащитен крем с висок SPF в областта, която ще бъде подложена на лазерна епилация и след нея.
 • Не се препоръчва ексфолиране на кожата поне 7 дни преди процедурата.
 • Не използвайте методи за отстраняване на окосмяване, като електроепилация, пинцета и кола маска, поне 3 седмици преди процедурата за лице и поне 4 седмици преди процедура в областта на тялото, тъй като те изтръгват косъма от фоликула, който всъщност трябва да бъде третиран по време на лазерната епилация.
 • В деня на процедурата космите трябва да са гладко избръснати, може и от предходния ден.
 • Зоната трябва да е почистена от грим, лосиони, кремове.
 • Преди да започнете лазерна епилация, проведете консултация с лицензиран и опитен дерматолог или терапевт. Той ще оцени вашата кожа и окосмяване и ще ви предостави информация за очакваните резултати, броя на необходимите сесии и възможните рискове. Въпросите за вашия тип кожа, история на кожни заболявания и текуща медикаментозна терапия са също важни и трябва да бъдат също обсъдени по време на консултацията.

Следването на тези правила ще ви помогне в подготовката за успешна лазерна епилация и намаляване на вероятността от нежелани странични ефекти.

Колко време продължава процедурата по лазерна епилация?

Времето, необходимо за една процедура, зависи от размера и обхвата на областта, която се третира, от технологията на лазера, типа кожа и косъм, както и опита на терапевта.
Времеви диапазони за ELYSION PRO:
     ⦁ Горна устна, подмишници – 10-15 мин;
     ⦁ Ръце – 45 мин;
     ⦁ Крака – 60 мин;
     ⦁ Бикини зона – 20 мин;
     ⦁ Лице – 20-30 мин;
     ⦁ Гръб – 40 мин.

Колко време след лазерна процедура падат космите?

Колкото и да ни се иска, не всички косми в областта, която е била третирана падат веднага и едновременно, защото, както видяхме, се намират в различни фази на растеж. Процесът на пълното им падане е постепенен, тъй като отделянето им от фоликула не става веднага, а в рамките на няколко дни до няколко седмици след процедурата.

Космите, които са били в активна фаза на растеж и са изгорени по време на
процедурата падат след 10-14 дни.

Този процес също е строго индивидуален и зависи и от областта на третиране и технологията, използвана за епилация.

През колко време се правят поддържащите процедури?

Поддържащите процедури обикновено се извършват на интервали след завършване на основния курс от сесии. Времето между тях варира в зависимост от растежа на косъма, типа на кожата и други индивидуални фактори. Броят необходими поддържащи процедури може да варира в зависимост от индивидуалните характеристики и може да зависи от фактори като генетика, хормонален баланс и др.


Обикновено поддържащите сесии се препоръчват на всеки 6 до 12 месеца.

Те са важни, за да се запазят постигнатите резултати след основния курс на лазерна епилация, като предотвратяват възможно ново израстване на космите.


Терапевтът ще определи оптималния график на поддържащите процедури въз основа на вашите индивидуални нужди и реакции на косъма и кожата.

Кога не се прави лазерна епилация?

Лазерна епилация не се препоръчва при болни от диабет, при наличие на ракови образувания или история за такива, при скорошно излагане на слънце или солариум, при херпес, прием на лекарства, повишаващи фоточувствителността на кожата, наличие на метални импланти в зоната на третиране и при бременност и кърмене.

С какво да се мажем след лазерна епилация?

Всъщност въпросът се отнася до следпроцедурната грижа.

След лазерна епилация не е задължително да се нанася определен продукт върху кожата. Ако обаче има усещане за дискомфорт, за предпочитане са лосиони с пантенол и алое вера гел. Не се препоръчва употреба на парфюмни лосиони за тяло поне 24 часа след процедурата!

Не бива да се забравя слънцезащитата.

Защо избрахме ELYSION PRO за Лазер Про?

 • ELYSION PRO е един от най-високотехнологичните лазери за епилация на пазара, излъчващ диодна и ултра-къса импулсна енергия, което осигурява максимални резултати без дискомфорт и риск от увреждане на кожата и околните тъкани.
 • Той доставя ултракъси импулси от 3 ms до косъма, където се достига за максимално кратко време оптималната температура, за да бъде унищожен косъмния фоликул. За сравнение, в болшинството други лазери тези импулс са около 20-50 ms, при които топлината се разпръсква и в съседните тикани.
 • Негово безспорно предимство е, че може да се работи и през лятото върху кожа с тен, който не е придобит през последните 5 дни, разбира се. За сравнение, повечето лазери изискват поне 30 дни без излагане на слънце, поради мерки за безопастност.
 • ELYSION PRO достига дълготрайни и в много случаи перманентни резултати за всяка зона от тялото като осигурява трайно премахване на фоликулите, а не само тяхното увреждане.
 • Подходящ е за светла, тъмна и по-чувствителна кожа.
 • До 4 пъти по-бързи процедури без негативни странични ефекти.
 • Притежава иновативната охлаждаща система Сrystal freeze, гарантираща комфорт по време на сесиите, без неприятни странични ефекти за кожата и без болка.

Запазете час още днес

Край на кожните обриви и раздразнения! Процедурите, които ние предлагаме са подходящи за всеки тип кожа и всяка част от тялото. В Laser Pro ще персонализираме процедурите спрямо Вашите уникални нужди.

Запазете час още днес

Край на кожните обриви и раздразнения! Процедурите, които ние предлагаме са подходящи за всеки тип кожа и всяка част от тялото. В Laser Pro ще персонализираме процедурите спрямо Вашите уникални нужди.

Безплатна Консултация
close slider
FreeConsultation

БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ

След попълването на този форумляр, ще Ви изготвим детайлна програма за постигане на перфектна форма на кожата Ви!

Имена
Имена
Име
Фамилия