fbpx
 

Лазерен център с грижа за естетиката
и комфорта

Радиочестотен лифтинг

Какво представлява процедурата радиочестотен лифтинг?

Радиочестотен лифтинг е процедура, която използва радиовълни, за да стимулира образуването на нов колаген и еластин в дълбоките слоеве на кожата. Това води до стягане, изглаждане и повдигане на кожата на лицето и тялото, без да се налага хирургическа намеса. Радиочестотния лифтинг е подходяща за вас, ако желаете да подобрите вида на кожата си, да премахнате фини бръчки, да коригирате увиснала или загубила еластичност кожа, да възстановите овала на лицето си или да изваете контура на тялото си. Радиочестотен лифтинг е безболезнена и безопасна процедура, която не изисква рехабилитация или специални грижи след нея.

Какво представлява процедурата?

Радиочестотен лифтинг се извършва с помощта на специален апарат, който излъчва радиовълни с определена честота и мощност. Радиовълните проникват в кожата и нагряват дермата – средния слой на кожата, където се намират колагеновите и еластиновите влакна. Тези влакна са отговорни за еластичността, здравината и стегнатостта на кожата. При достигане на определена температура, влакната се свиват и стягат, а фибробластите – клетките, които ги произвеждат, се активират и започват да синтезират нов колаген и еластин. Това води до подобряване на структурата, текстурата и тонуса на кожата, както и до намаляване на бръчките и повишаване на обема и плътността на кожата.

За кого е подходяща процедурата?

Радиочестотен лифтинг е подходящ за мъже и жени, които искат да подобрят вида на кожата си, без да се подлагат на хирургически операции или инвазивни методи. Процедурата е ефективна за различни зони на лицето и тялото, като:

 • Лице: радиочестотен лифтинг може да изглади фините бръчки, да стегне кожата на челото, клепачите, около очите, носа, устата, бузите, брадичката и шията, да възстанови овала на лицето, да коригира двойна брадичка или да повдигне контура на лицето.
 • Тяло: радиочестотен лифтинг може да стегне кожата на деколтето, ръцете, гърдите, корема, кръста, ханша, бедрата, коленете, лактите, гърба или да извая контура на тялото.

Радиочестотен лифтинг е подходящ за хора с различен тип и цвят на кожата, тъй като радиовълните не увреждат повърхностния слой на кожата и пигмента. Процедурата е подходяща и за хора с чувствителна кожа – не предизвиква алергии, зачервявания или раздразнения.

Как помага процедурата?

Радиочестотен лифтинг помага за подобряване на вида на кожата по различни начини, в зависимост от зоната, която се третира, и от индивидуалните нужди и очаквания на клиента. Някои от ползите на процедурата са:

 • Изглаждане на фините бръчки и линии на лицето и тялото
 • Стягане и повдигане на кожата на лицето и тялото
 • Възстановяване на овала и контура на лицето
 • Корекция на двойна брадичка или увиснала кожа на шията
 • Повишаване на обема и плътността на кожата
 • Подобряване на текстурата и тонуса на кожата
 • Стимулиране на кръвообращението и лимфното дрениране
 • Подобряване на метаболизма и еластичността на кожата
 • Намаляване на целулита и извайване контура на тялото

Как ще протече процедурата?

Радиочестотен лифтинг е бърза и лесна процедура, която не изисква специална подготовка или рехабилитация. Процедурата се извършва в следните стъпки:

 • Преди процедурата, кожата се почиства и се нанася специален гел, който подпомага преноса на радиовълните и предпазва кожата от прегряване.
 • След това, с помощта на апарата, се излъчват радиовълни в зоната, която се третира. Радиовълните проникват в дълбоките слоеве на кожата и нагряват дермата, като стимулират образуването на нов колаген и еластин. Процедурата се усеща като леко затопляне или пищене на кожата, без да предизвиква болка или дискомфорт.
 • Процедурата продължава около 20-30 минути, в зависимост от зоната, която се третира. След процедурата, гелът се отстранява и кожата се хидратира с подходящ крем или лосион.

Колко процедури са нужни?

Броят на процедурите за радиочестотен лифтинг зависи от индивидуалните цели и състоянието на кожата на клиента. Обикновено се препоръчва курс от 4 до 6 процедури, които се извършват на интервал от 2 до 4 седмици. Резултатите от процедурата се забелязват още след първата сесия, но се подобряват и усилват с времето, защото процесът на регенерация на кожата продължава до 6 месеца след последната процедура. За да се поддържат резултатите, се препоръчва да се прави една процедура на всеки 6 до 12 месеца.

Цена?

Цената на радиочестотен лифтинг варира в зависимост от зоната, която се третира и броя на процедурите. 

За информация относно цени и промоционални пакет процедури може да видите на страницата цена на радиочестотен лифтинг

Как да се подготвим за процедурата?

Радиочестотен лифтинг не изисква специална подготовка преди процедурата, но има някои препоръки, които е добре да се спазват, за да се гарантира безопасността и ефективността на процедурата. Някои от тях са:

 • Да се избягва излагането на слънце или солариум преди и след процедурата, тъй като това може да повреди кожата или да намали ефекта от процедурата.
 • Да се избягва приемането на алкохол, кафе, цигари, аспирин или други средства, които могат да влияят на кръвообращението или да предизвикат сухота на кожата преди и след процедурата.
 • Да се консултира с лекар или специалист, ако имате някакви заболявания, алергии, бременност, кожни проблеми, метални импланти, пиърсинги или татуировки в зоната, която ще се третира, тъй като това може да бъде противопоказание за процедурата.

Как да се грижим за кожата си след процедурата?

Както вече споменахме радиочестотния лифтинг не изисква рехабилитация или специални грижи след процедурата, но има някои съвети, които е добре да се следват, за да се подпомогне процесът на възстановяване на кожата и да се запазят резултатите от процедурата. Някои от тях са:

 • Да се избягва излагането на слънце или солариум за поне 2 седмици след процедурата, тъй като това може да увреди кожата или да намали ефекта от процедурата. Да се използва слънцезащитен крем с висок фактор за защита (минимум 50-ти фактор)
 • Да се хидратира кожата с подходящ крем или лосион след процедурата, тъй като това ще помогне за намаляване на сухотата или зачервяването на кожата, които могат да се появят след процедурата.
 • Да се пие достатъчно вода, тъй като това ще помогне за подобряване на кръвообращението и лимфното дрениране, които са важни за регенерацията на кожата.
 • Да се избягва приемането на алкохол, кафе, цигари, аспирин или други средства, които могат да влияят на кръвообращението или да предизвикат сухота на кожата за поне 24 часа след процедурата.

Запазете час още днес

Край на кожните обриви и раздразнения! Процедурите, които ние предлагаме са подходящи за всеки тип кожа и всяка част от тялото. В Laser Pro ще персонализираме процедурите спрямо Вашите уникални нужди.

Запазете час още днес

Край на кожните обриви и раздразнения! Процедурите, които ние предлагаме са подходящи за всеки тип кожа и всяка част от тялото. В Laser Pro ще персонализираме процедурите спрямо Вашите уникални нужди.

Безплатна Консултация
close slider
FreeConsultation

БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ

След попълването на този форумляр, ще Ви изготвим детайлна програма за постигане на перфектна форма на кожата Ви!

Имена
Имена
Име
Фамилия