fbpx
 

Лазерен център с грижа за естетика
и комфорт

ЛАЗЕРНА ЕПИЛАЦИЯ

Какво е лазерна епилация?

Лазерната епилация представлява сигурен, неинвазивен и изключително ефективен метод за трайно или дори перманентно отстраняване на нежеланото окосмяване. Многобройните ѝ предимства я правят най-надеждния и популярен метод за обезкосмяване и я превръщат в предпочитан избор на козметична процедура за красива и гладка кожа. Лазерната епилация радикално революционизира обезкосмяването.

Как действа лазерната епилация? Концентриран лъч светлинна енергия се абсорбира от меланина в косъма, превръща се в топлинна и така предизвиква термично увреждане на космения фоликул, като по този начин се блокират или значително забавят възможностите за повторен растеж. На лазерна епилация могат да се подложат различни части на тялото – ръце, крака, подмишници, горна устна, брадичка, гръб, интимна зона. Това я прави универсален избор както за мъже, така и за жени, без ограничение на тип окосмяване и цвят на кожата.

Лазерната епилация не само ефективно отстранява нежеланото окосмяване, но и предоставя редица допълнителни предимства за здравето на кожата – подобрява текстурата и вида ѝ в третираните области, като я оставя по-гладка, нежна, видимо освежена и с по-равномерен тен.

Подходяща ли е за мен лазерната епилация?

Лазерната епилация е подходяща за почти всеки, който желае да намали или премахне нежеланото окосмяване от различни части на тялото си. Има, разбира се, няколко фактора, с които трябва да бъде съобразена.

  • Здравословното състояния е сред най-сериозните ограничения при всички видове козметични процедури. При определени кожни заболявания или свръхчувствителност, както и при прием на някои лекарства, лазерната терапия може да бъде противопоказна.
  • Тип и цвят на кожата и косъма. Принципно се приема, че лазерната епилация е най-ефективна при хора със светла кожа и тъмни косми. При този контраст между цвета на кожата и косъма, лазерната енергия може по-лесно да се фокусира върху космения фоликул. Светлите, сиви или руси косми съдържат по-малко меланин и могат да са по-трудни за откриване.

Гъстите и плътни косми абсорбират по-пълно лазерната енергия, което носи бързи и особено добри резултати за такъв вид окосмяване.

Поради тези причини, процедурите за лазерна епилация в Laser Pro Пловдив, се извършват от високочестотен диоден лазер от най-ново поколение, който успешно елиминира всички видове окосмяване, независимо от цвета на кожата или косъма – без ограничения –  бързо, безопасно и ефективно.

  • Лазерната епилация е подходяща както за жени, така и за мъже. Съществуват единствено възрастови ограничения. Лазерна епилация не се препоръчва за деца и тийнейджъри, тъй като хормоналните промени могат да повлияят на резултатите.
  • Лазерната епилация изисква серия от сесии за постигане на оптимална ефективност. Това е така, поради различните фази на растеж на косъма. В този смисъл, може да се каже, че лазерната епилация е подходяща за тези, които са готови да се ангажират с процеса и имат реалистични очаквания относно бързината на резултатите.

Преди да пристъпите към лазерна епилация, е важно да се направи обективна оценка на вашата конкретна ситуация. Нашите терапевти ще ви предоставят персонални препоръки, основани на уникалните ви характеристики и здравословно състояние.

Предимства на лазерната епилация в Laser Pro Пловдив

Дълготрайна гладкост – Лазерната епилация в Laser Pro Пловдив отстранява ефективно косъма от самият му корен за продължителен период от време, като в много случаи резултатите са перманентни. Кожата остава гладка и изключително нежна на допир.

Лазерната епилация е най-ефективна по време на активната фаза на растеж на косъма. За да се постигне максимален и дълготрайни ефект, се препоръчва провеждането на серия от процедури в рамките на определен период. Това е необходимо, за да бъдат обхванати всички етапи на растеж на косъма. Така в следствие на редовното третиране, растежът на косъма започва да се забавя, той изтънява и в крайна сметка изчезва напълно.

Перфектни резултати за всички области — от лицето и подмишниците до краката и бикини зоната, лазерната епилация в Laser Pro Пловдив предоставя равномерни и безкомпромисно ефективни резултати.

Нежност и чувственост за цялото тяло – високочестотения диоден лазер на Laser Pro Пловдив може да се прилага във всички зони на тялото, където има нежелано окосмяване, създавайки чувствено усещане, траен комфорт и увереност в собствената ни красота.

Бързо, ефективно и прецизно третиране. Едно от най-големите предимства на лазерната епилация в Laser Pro Пловдив е, че могат да бъдат епилирани обширни участъци бързо и ефективно. Като цяло, резултатът е видим още след първата сесия, а след повече от 5-6 процедури се постига желаният дълготраен или перманентен резултат. Апаратът за лазерно обезкосмяване в Laser Pro Пловдив е специално проектиран да минимизира дискомфорта и да увеличи прецизността на процедурата с минимален риск от странични ефекти.

Подобрява състоянието на кожата. Освен епилиращ ефект, интензивната лазерна светлина стимулира производството на колаген, който е отговорен за поддържането на еластичността и младежкият вид на кожата. Именно повишената колагенова продукция помага за намаляване на видимите признаци на стареене, подобрява текстурата и тонуса на кожата и я ревитализира, правейки я по-гладка, мека, стегната и жизнена.

Освен това, лазерната светлина може да редуцира възпаленията и да подобри състоянието на акнеична кожа. Лазерът ефективно унищожава бактериите, причинители на акне, намалява излишния себум, тенът се избистря, а кожата изглежда чиста и здрава.

Минимални странични ефекти. Лазерната епилация в Laser Pro е абсолютно безопасна, почти без странични ефекти. По време на или след процедурата, свръхчувствителни пациенти могат да изпитат леки неразположения като слабо усещане за парене или пулсация в зоните на третиране. Реакциите зависят от индивидуалните характеристики. Лек дискомфорт или зачервяване след процедурата са естествена реакция на кожата, която е бързопреходна. И това е всичко.

За да се сведат до минимум страничните ефекти, лазерният епилатор на Laser Pro притежава вградена система за охлаждане, която се активира по време на манипулацията. Тази система значително понижава усещането за топлина и предотвратява потенциалното раздразнение на кожата. Допълнително се използват и охлаждащи гелове, които правят процедурата още по-комфортна, усилвайки успокояващото въздействие на лазера.

Почти без болка – само леко усещане за топлина или парене на мястото на третиране, по-често в по-деликатните зони като областта около устните или интим. Препоръчва се на клиентите да съобщават за всяка промяна по време на процедурата, така че терапевтите да могат да регулират интензивността на лазера или да вземат допълнителни охлаждащи мерки за максимален комфорт.

Подходяща е за всички типове кожа и косъм. Технологията е разработена така, че да се адаптира към различните характеристики на кожата и окосмяването, като се използват специални настройки на лазера. Това гарантира абсолютна безопасност и ефективност на въздействие.

За да се постигне най-добрият резултат, преди началото на лазерната епилация нашите терапевти ще ви консултират предварително. По време на тази консултация ще бъде извършена персонална оценка на вашия тип кожа и косъм и текущото им състояние, за да се определи най-подходящата програма за лазерно епилиране.

Икономия на средства – Погледнато дългосрочно, лазерната епилация действително пести средства. Това се дължи на факта, че процедурата предоставя дълготрайни резултати, което значително намалява нуждата от чести посещения в салони за красота или закупуването на продукти за редовна депилация. Въпреки че началната инвестиция в лазерна епилация може да изглежда висока, в дългосрочен план тя се оказва по-рентабилна, тъй като понижава допълнителните разходи за обезкосмяване.

И още – лазерната епилация може да намали и разходите за лечение на кожни проблеми, причинени от други методи за обезкосмяване, раздразнения или алергични реакции към химикалите в депилиращите продукти. Всичко това прави лазерната епилация изключително рентабилен избор в дългосрочен план.

Предлага удобство и пести време – Лазерното епилиране е чудесно решение за заети хора, които искат бързо и удобно решение за придобиване на гладка кожа без нежелано окосмяване и, разбира се, с дълготраен ефект! Лазерната епилация определено пести време – може би най-ценният ресурс за хора с натоварени графици или за тези, които предпочитат ефективност и дълготрайност на резултата. Самата процедура обикновено е бърза и може да се извърши дори по време на обедната почивка, което е отлична новина, нали!

Как протича процедурата по лазерна епилация?

  • Настанявате се удобно на терапевтичната маса.
  • Областта, която ще бъде обработвана, се почиства добре.
  • Предоставят ви се защитни очила, за да бъдат предпазени очите ви от интензивната лазерна светлина по време на процедурата.
  • Следва активиране на лазерното устройство и започва обработката на избраната зона. Процедурата може да отнеме от няколко минути до един час, в зависимост от големината и сложността на областта. Лазерното устройство на Laser Pro притежава охлаждаща система за защита на кожата. Допълнително се използват охлаждащи гелове за максимален комфорт.
  • След приключване на процедурата, терапевтът може да приложи допълнително успокояващ гел или лосион, за да предотврати потенциални странични ефекти.
  • След всяка сесия кожата обилно се хидратира и се прилагат подходящи козметични продукти, които подпомагат възстановяването и поддържането на кожата.
  • Терапевтите на Laser Pro ще ви консултират и за правилната грижа след процедурата. Важно е да следвате всички инструкции, за да поддържате здравето и красотата на кожата си.
  • Следващата сесия по лазерно епилиране се планира внимателно въз основа на цикъла на растеж на косъма, като се вземат предвид индивидуалните реакции на кожата, за да се гарантират възможно най-добрите резултати.

Брой необходими процедури. От колко процедури се нуждая?

Косъмът преминава през три основни фази на развитие: растеж, преход и покой. Лазерната епилация е най-ефективна по време на активната фазата на растеж. Поради тази причина, интервалите между сесиите обикновено са от 4 до 8 седмици, а броят на необходимите процедури е между 6 и 8. Това позволява третирането и на космите, които в момента на епилация са били във фаза на преход или покой. Целта е да бъдат обхванати напълно всички етапи на развитие на косъма, за да бъдат постигнати желаните резултати.

В редки случаи се налага провеждането на допълнителни поддържащи сесии –  обикновено веднъж годишно или при необходимост.

Нашият терапевт ще оцени вашият тип кожа и косъм, за да определи точния брой процедури и интервалите между тях, които ще бъдат най-подходящи за вас.

Грижа за тялото след лазерна епилация.

За поддържане на здравето на кожата и правилната грижа за нея след лазерна епилация е препоръчително да се следват няколко лесни за изпълнение стъпки и, разбира се, препоръките на терапевта.

  • Използвайте висококачествени хидратиращи продукти;
  • Редовно нанасяйте слънцезащитни кремове, когато ви предстои излизане навън;
  • Избягвайте агресивно третиране на кожата и ексфолиация поне за седемдневен период;
  • Не е желателно излагането на пряка слънчева светлина или солариум поне две седмици преди или след процедурата;
  • Препоръчва се избягване на басейни, горещи душове, вани и сауни поне 48 часа след всяка процедура, тъй като високата температура може да предизвика дискомфорт и раздразнение на кожата;
  • Употребата на грим и други козметични продукти върху обработените зони в първите часове след епилацията е противопоказна.

Тези мерки помагат за запазване на дълготрайния ефект от процедурата по лазерно епилиране и поддържане на кожата здрава и жизнена.

какво-е-лазерна-епилация

Запазете час още днес

Край на кожните обриви и раздразнения! Лазерните процедури, които ние предлагаме, са подходящи за всеки тип кожа и за всяка част от тялото. В Laser Pro Пловдив ще персонализираме терапиите спрямо вашите уникални нужди, за да ви предложим най-доброто за вашето здраве и красота.

Запазете час още днес

Край на кожните обриви и раздразнения! Процедурите, които ние предлагаме са подходящи за всеки тип кожа и всяка част от тялото. В Laser Pro ще персонализираме процедурите спрямо Вашите уникални нужди.

Безплатна Консултация
close slider
FreeConsultation

БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ

След попълването на този форумляр, ще Ви изготвим детайлна програма за постигане на перфектна форма на кожата Ви!

Имена
Имена
Име
Фамилия