fbpx
 

Лазерен център с грижа за естетиката
и комфорта

Лед маска за лице

Какво трябва да знаете?

LED фототерапията за лице е модерна и безболезнена процедура, която използва светлинни вълни с различна дължина, за да подобри здравето и външния вид на кожата. Тя е подходяща за всички типове кожа и може да се прилага при различни проблеми, като акне, белези, бръчки, пигментация, розацея и др. В тази статия ще ви разкажем повече за тази иновативна технология и как тя може да ви помогне да имате красива и свежа кожа.

Какво представлява процедурата?

LED фототерапията за лице е процедура, при която се използва специално устройство, което излъчва светлинни диоди (LED) с различни цветове. Всяка цветна светлина има различен ефект върху кожата, като стимулира клетъчния метаболизъм, повишава кръвообращението, увеличава производството на колаген и еластин, унищожава бактериите и възпаленията, изсветлява пигментните петна и др. LED фототерапията за лице не използва ултравиолетова (UV) светлина, която може да навреди на кожата, а само видима светлина, която е безопасна и неинвазивна.

За кого е подходяща?

LED фототерапията за лице е подходяща за всички типове кожа, независимо от тяхната цвят, възраст или чувствителност. Тя може да се прилага при различни проблеми на кожата, като:

 • Акне и белези от акне
 • Бръчки и фини линии
 • Пигментация и неравномерен тен
 • Розацея и дерматити
 • Разширени пори и мазна кожа
 • Суха и дехидратирана кожа
 • Слънчеви изгаряния и увредена кожа

LED фототерапията за лице може да се комбинира с други процедури за кожата, като химически пилинг, микродермабразио, мезотерапия, микронидлинг и др. Тя може да подобри резултатите от тези процедури, като ускори заздравяването на кожата, намали зачервяването и подсили хидратацията.

Как помага процедурата?

LED фототерапията за лице има различни ползи за кожата, в зависимост от цвета на светлината, която се използва. Ето някои от най-често използваните цветове и техните ефекти:

 • Синя светлина: тя има антибактериално и противовъзпалително действие, като унищожава бактериите, които предизвикват акне, и намалява себума в кожата. Тя е подходяща за лечение на акне и белези от акне, както и за предотвратяване на повторна поява.
 • Червена светлина: тя има стимулиращо и подмладяващо действие, като повишава кръвообращението, кислородо-снабдяването и набавянето на хранителни вещества до кожата. Тя също така увеличава производството на колаген и еластин, които са отговорни за еластичността и здравината на кожата. Подходяща е за лечение на бръчки, фини линии, пигментация, розацея и други признаци на стареене и увреждане на кожата.
 • Зелена светлина: тя има изсветляващо и изравняващо действие, като намалява пигментацията и неравномерния тен на кожата. Тя също така успокоява и охлажда кожата, като намалява зачервяването и раздразнението. Тя е подходяща за лечение на пигментни петна, слънчеви петна, мелазма, лунички и други несъвършенства на кожата.
 • В зависимост от нуждите и целите на кожата, LED фототерапията за лице може да се извършва с един или повече цветове, като се комбинират за постигане на оптимални резултати.

Колко процедури са нужни?

Броят и честотата на процедурите за LED фототерапия за лице зависят от целта и състоянието на кожата. Обикновено се препоръчва курс от 6 до 12 процедури, с интервал от една до две седмици между тях. За поддържане на резултатите, може да се прави една процедура на месец или по-рядко, в зависимост от нуждите на кожата.

Резултатите от LED фототерапията за лице са кумулативни, което означава, че кожата ще се подобрява с всяка следваща процедура. Някои промени могат да се забележат веднага след първата процедура, като по-свеж и сияен тен, по-мека и гладка кожа, по-малко зачервяване и възпаление. Други промени, като намаляване на бръчките, белезите, пигментацията и други несъвършенства, могат да се забележат след няколко процедури, като се увеличава ефектът на светлината върху кожата.

Как ще протече процедурата?

LED фототерапията за лице е бърза и лесна процедура, която не изисква специална подготовка или възстановяване. Ето как ще протече процедурата:

 • Преди процедурата, кожата на лицето се почиства и се премахва грима и други продукти, ако са нанасяни.
 • След това, се поставят специални защитни очила, за да бъдат предпазени очите от светлината.
 • Устройството за LED фототерапия се приближава до лицето, на разстояние от около 10 сантиметра, и се включва светлината с избрания цвят и интензитет.
 • Процедурата продължава от 10 до 30 минути, в зависимост от целта и състоянието на кожата. През това време, можете да се отпуснете и да се насладите на приятното усещане на светлината.
 • След края на процедурата, устройството се изключва и се премахват очилата. Кожата на лицето се почиства отново и се нанася подходящ хидратиращ крем.

LED фототерапията за лице не предизвиква болка, дискомфорт или странични ефекти. Кожата може да изглежда малко зачервена или да бъде топла след процедурата, но това е нормално и ще изчезне бързо. Можете да се върнете към нормалния си живот веднага след процедурата, без да се нуждаете от специални грижи.

Цена?

Цената на LED фототерапията за лице може да варира в зависимост от броя на процедурите, за да се информирате за актуалната цена и условията на процедурата, атрактивни пакети на промоционални цени посетете страницата ни с промоции.

Как да се подготвим за процедурата?

LED фототерапията за лице не изисква специална подготовка преди процедурата. Единственото, което трябва да направите е да почистите добре кожата на лицето си и да премахнете грима и други продукти, които може да пречат на светлината да проникне в кожата. Също така, избягвайте да излагате кожата на силно слънце или солариум преди и след процедурата, защото това може да повреди кожата и да намали ефекта на светлината.

Как да се грижим за кожата си след процедурата?

LED фототерапията за лице не изисква специални грижи след процедурата. Можете да продължите да използвате обичайните си продукти за кожата, като кремове, серуми, маски и др. Важно е да хидратирате добре кожата си, тъй като светлината може да я изсуши. Също така, използвайте слънцезащитен крем с висок фактор, за да предпазите кожата от UV лъчите, които могат да я увредят и да променят пигментацията й.

LED фототерапията за лице е една от най-ефективните и безопасни процедури за подобряване на здравето и външния вид на кожата. Тя може да ви помогне да се справите с различни проблеми на кожата, като акне, бръчки, пигментация и др., като използва светлината като лечебен фактор. Ако искате да опитате тази процедура, можете да се консултирате с нашият квалифициран медицински козметик който ще ви препоръча най-подходящия за вас цвят и режим на светлината. Ние ви пожелаваме красива и свежа кожа! 😊

Запазете час още днес

Край на кожните обриви и раздразнения! Процедурите, които ние предлагаме са подходящи за всеки тип кожа и всяка част от тялото. В Laser Pro ще персонализираме процедурите спрямо Вашите уникални нужди.

Запазете час още днес

Край на кожните обриви и раздразнения! Процедурите, които ние предлагаме са подходящи за всеки тип кожа и всяка част от тялото. В Laser Pro ще персонализираме процедурите спрямо Вашите уникални нужди.

Безплатна Консултация
close slider
FreeConsultation

БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ

След попълването на този форумляр, ще Ви изготвим детайлна програма за постигане на перфектна форма на кожата Ви!

Имена
Имена
Име
Фамилия