fbpx
 

Лазерен център с грижа за естетиката
и комфорта

КАКВО Е ДЕПИГМЕНТИРАЩА ТЕРАПИЯ?

Какво представляват пигментните петна и какво ги причинява?

Хиперпигментацията се наблюдава в различни размери върху участъци от кожата, най-често изложени на слънце като лицето, ръцете, шията, раменете и ръцете. Характерните за нея петна са по-тъмни от нормалния цвят на кожата и се дължат на прекомерното производство на меланин. 

Кафявите петна по кожата са причинени главно от излагане на ултравиолетова светлина, особено при често повтаряща се експозиция. Научно обоснован факт е, че дори години след неправилно излагане на слънце кожата помни това и последствията рано или късно се проявяват. С цел защита, клетките синтезират по-голямо количество меланин, който обаче се натрупва неравномерно и се съсредоточава върху определени участъци. Хиперпигментацията също може да е свързана с хормоните на бременността, да се прояви по време на хормонална или друг вид медикаментозна терапия. 

Ефект

За постигане на отлични резултати при изравняване на тена и контрол на пигментацията на кожата, ние от Лазер Про Ви предлагаме специално разработена за целта серия от продукти INTERFUSE Melasma&PIHиновация в пилинг средствата, предназначен за микроиглена мезотерапия или мануална апликация.

Неговата терапевтична стойност се дължи на мултимодална система, състояща се в едновременното действие на моно киселина и тъканни стимулатори в съвременна формула, базирана на нанотехнологии.

Основната съставка в пилинга е транексамова киселина (призната от СЗО за лечебно средство за мелазма). Терапевтичната му активност се засилва от липозомен комплекс, съчетаващ силни изсветляващи съставки и регулиращи процеса на пигментиране. 

Активен състав

  • Транексамова киселина– действа на много етапи в меланогенезата (образуването на пигмента меланин, отговорен за пигментните петна), като не само засяга съществуващите пигментни промени, но и предпазва от тяхната повторна поява. Действието е меко, не дразни, има успокояващо действие.
  • Меден екстракт акация– съдържа PHA (полихидрокси киселини), които помагат за подобряване на текстурата на кожата и укрепване на нейната бариера. Подобрява естествения блясък на кожата и нейното състояние. Възстановява гладкостта, хидратацията и сиянието на кожата. 
  • Глутатион– трипептид, известен със своите много силни антиоксидантни свойства. Изпълнява важни функции в клетките на тялото: отговорен е за транспорта на аминокиселини, детоксикацията, производство на коензими, подобрява клетъчната хидратация и улеснява синтеза на протеини. Възстановява  здравия тон на кожата, изсветлява я, елиминира пигментни петна, старчески петна, мелазма, белези от акне, лунички. 
  • Ниацинамид– стимулира производството на кожни липидни компоненти и съставки, необходими за поддържането на правилната хидратация на кожата, благодарение на което видимо подобрява епидермалната липидна бариера, кожата става по-устойчива на външни фактори и по-добре овлажнена. 
  • Арбутин– антибактериални и изсветляващи свойства, едно от най-ефективните депигментационни вещества с естествен произход. Изсветлява кожата, като инхибира меланозомния ензим тирозиназа
  • Витамин Е– антиоксидантни совйства, предотвратява преждевременните признаци на стареене
  • Витамин C– подобрява еластичността на кожата, намалява фините линии и повърхностните бръчки. Изсветлява тена на кожа и пигментните промени.
  • Коензим Q10– антиоксидантен ефект, забавя процесите на стареене на кожата. 

Как протича процедурата?

Първо почистваме кожата на лицето, след което нанасяме първа стъпка от терапията-маска, която нежно ексфолира мъртвите клетки, изглажда и омекотява кожата, подобрява усвояването на последващите продукти. 

Втора стъпка – нанасяне на активния пилинг. Може да бъде нанесен мануално, с помощта на масажни движения, без нарушаване целостта на кожата.

За още по-добър ефект пилингът може да бъде въведен с помощта на микроиглена мезотерапия- дермапен. По този начин пилингът по-бързо прониква в дълбочина, засилваме действието му, като същевременно съчетаваме с ползите от микронидлинг терапията.

Трета стъпка – успокояваща маска, която увеличава оздравителните процеси в кожата. Намалява постинфламаторните появи и защитава кожата от агресията на околната среда. Облекчава и успокоява. 

Четвърта стъпка – Нанасяне на финален крем и слънцезащитен крем. 

Препоръчителен курс на терапия

Препоръчително е да се направят 4 процедури, интервал 10-14 дни между терапиите. 

Грижа след процедурата

В продължение на 7-10 дни след процедурата кожата трябва обилно да се хидратира с подходящи козметични продукти и задължително да се ползва слънцезащитна козметика. Препоръчително е да се ограничи употребата на продукти с агресивни активни съставки като AHA, BHA, ретинол, ниацинамид.

Запазете час още днес

Край на кожните обриви и раздразнения! Процедурите, които ние предлагаме са подходящи за всеки тип кожа и всяка част от тялото. В Laser Pro ще персонализираме процедурите спрямо Вашите уникални нужди.

Запазете час още днес

Край на кожните обриви и раздразнения! Процедурите, които ние предлагаме са подходящи за всеки тип кожа и всяка част от тялото. В Laser Pro ще персонализираме процедурите спрямо Вашите уникални нужди.

Безплатна Консултация
close slider
FreeConsultation

БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ

След попълването на този форумляр, ще Ви изготвим детайлна програма за постигане на перфектна форма на кожата Ви!

Имена
Имена
Име
Фамилия